Artikkel

Mer moro i vente for J16?

Kaptein Regine S Eide er klar for å lede J16 jentene til nye triumfer på Hamar denne helgen!
 

Denne helgen reiser Fron Fotballs Jenter-16 lag til Hamar for å delta på HamKam Talentcup. Dette er i utgangspunktet en invitasjonsturnering, der arrangøren har som mål å ha med de beste lagene i Norge. Så er det nok slik at ikke alle de beste lagene takker ja, så noen litt svakere lag er alltid med. Men jevnt over holder turneringen et høyt nivå, og i fjor så var alle 18 fotballkretser representert med sine beste lag.

Våre jenter har vært med tre ganger tidligere, en gang i J14 klassa og to ganger i J16 klassa. Første gangen i J14 klassa så var laget tapende finalist med 0-1 mot AIK Stockholm, mens de to siste årene i J16 klassa har endt med tapte semifinaler etter henholdsvis 1-2 mot Skeid i 2014 og 0-1 mot Kongsvinger i 2015. Altså har jentene gode resultater å vise til i denne eliteturneringen, og sjøl om spillertroppen til årets turnering består av flere debutanter som skal få anledning til høste erfaring på dette nivået, så har laget også år i forventninger om å bite godt fra seg.

Det spesielle med Talentcup'n er at det er åpent for å ha med gjestespillere fra andre klubber. Fron Fotball har tidligere år ikke benyttet seg av denne muligheten, men i år vil laget være forsterket med to Faabergjenter i form av Keeper Synne Linn og midtbanespiller June Bræin. Begge to meget gode fotballspillere med flere kamper for IØFK krets, og spillere som innehar roller på banen som laget savner til turneringen. Utover Synne og June som gjestespillere, er det hentet opp fem underårige jenter til spillertroppen. Alle talentfulle jenter som her vil få en ypperlig arena til å kjenne på nivået og spille seg varme i trøya for flere utfordringer på J16 fremover. Av de mest meritterte spillerne de siste årene er Anna Slåen bortreist, Ingrid Tungen er ute med hamstring og Julie Berge er usikker på grunn av sjukdom. Ellers er lagets "unge kontinuitetsbærere" inntakt slik at spillertroppen er en bra miks av nye og erfarne - noe som bør være en bra plattform for å skape gode fotballopplevelser i løpet av helgas kamper. Se komplett spillertropp under. 

Siden turneringen er begrenset med hensyn til antall deltakerlag så spilles den over kun to dager, med tre innledende kamper lørdag og sluttspillkamper søndag. Lagets første innledende kamp spilles lørdag morgen kl 0800 mot Sandefjord, før Verdal venter kl 1200 og så avsluttes de innledende rundene med Skedsmo kl 1600 lørdag ettermiddag. Søndag spilles det kvartfinaler, semifinaler og finale. Til forskjell fra for eksempel Norway Cup så spilles HamKam Talentcup på de beste banene i Hamarområdet, noe som gjør det mulig å spille fotball og få en god referanse på hvordan man ligger an i forhold til resten av Norge. Og ekstra stas er det nok for jentene at andre innledende kamp lørdag spilles på ærverdige Briskeby Stadion. 

Sandefjord og Verdal er nye bekjentskaper for laget, så spennende kamper som det er vanskelig å si noe om på forhånd. Skedsmo har Fron sine fotballjenter møtt flere ganger tidligere, blant annet i finalen i Retura Elite Cup med vår 95/96 generasjon for noen år tilbake – en finale jentene vant med overbevisende 3-0. Men Skedsmo er en klubb som jobber godt med sine ungdomslag og tradisjonelt en vanskelig motstander – en klubb som ofte kommer langt i denne type turneringer. Men som nevnt innledningsvis, våre jenter har også tradisjoner for å gjøre det godt i disse turneringene, og sjøl om læring og spillerutvikling vil være hovedfokus fremfor resultater denne helgen - så går man aldri på banen for å tape. Og laget håper på A-sluttspill søndag, og da kan jo alt skje..

FF2010.NO skal forsøke å holde kamp- og resultatoversikt fra turneringen fortløpende oppdatert, og ønsker jentene lykke til på Hamar.


Komplett spillertropp: 

 1. Christin Haugen (Hospitant fra Jenter 14)
 2. Elise Teige
 3. Guro Resvoll
 4. Hanne S Torgersen
 5. Julie Berge (usikker pga sjukdom)
 6. June Bræin (Gjestespiller fra Faaberg)
 7. Kristine Skurdal (Hospitant fra Jenter 14)
 8. Malene L Killi
 9. Marie Slåen (Hospitant fra Jenter 14)
 10. Nikita Baschong (Hospitant fra Jenter 14)
 11. Oda Brende (Hospitant fra Jenter 14)
 12. Oline Aspeslåen
 13. Regine S Eide
 14. Sara K Falkenhaug
 15. Sofie S Sanden
 16. Synne Lind (Gjestespiller fra Faaberg)