Kamp

Raufoss - Fron Fotball

Tid: 

16/10/2016 - 15:00
Ferdig

Klasse: 

J16

Type: 

1.div

Bane/Sted: 

NAMMO Stadion

Lagleder: 

Jonny Tungen

Resultat: 

2-1

Målscorere: 

Regine S Eide

Surt, men fortjent tap..

I en krevende kamp, der vi aldri kom opp på vårt øverste nivå, så må vi innrømme at vi tapte fortjent 1-2 mot et solid hjemmelag på Raufoss søndag. Imidlertid såg det lyst ut lenge, der vi den første halvtimen var det klart førende laget og ledet sågar 1-0 til det gjenstod tjue minutter av andre omgang. Men mot slutten av første omgang, og i store deler av andre omgang henger vi litt i tauene - og hjemmelaget tar derfor tre fortjente poeng.

Som sagt så starter kampen bra for vår del, og allerede etter tre minutter får vi en gigant sjanse ved Ingrid som får ballen nærmest for tomt mål, der situasjonen oppstår etter litt flipperspill i Raufossfeltet, og ender opp med en viktig og god takling fra hjemmelagets stopper. Etter dette skaper vi mange nesten sjanser, og har full kontroll på banespillet den neste halvtimen – der Raufoss som hjemmelag faktisk ikke har avslutning på mål.

De siste 10 minuttene før pause gir vi imidlertid fra oss initiativet, og lar Raufossjentene få diktere kampen mer og mer, noe som også resulterer i et par gode målsjanser som keeper Julie Bergum rydder meget strålende opp i. Så mot spillets gang de siste ti minuttene før pause så vinner Sofie en corner for oss, en corner som Hanne legger perfekt på pannebrasken til Regine som header oss kontant i ledelsen. Dette var minuttet før pause, og vi kunne derfor gå til pause med så langt fortjent 1-0 ledelse.

Meget godt å få med seg denne scoringen rett før pause, men vi visste også at vi måtte opp et hakk i andre omgang kontra det vi leverte de siste 10 før pause. Og andre omgang begynner egentlig bra for vår del, der vi de første ti minuttene stenger igjen rommene vi ga fra oss i slutten av første omgang – samtidig som vi også truer bakre firer hos Raufoss med noen lynkjappe kontringer, der bare litt mer nøyaktighet i siste pasning hadde gitt det vi i gamle dager kalte «100% sjanser».

Men etter hvert så sliter vi med tempoet, der vi har en sentrallinje som begynner å merke kjøret. Vi har fantastiske gode stoppere i Sara og Malene, og en like fantastisk god midtbanetrio med Ingrid, Regine og Hanne. Men de tar også enorme ansvar på banen, og løper utrolig mye med like mange kraftkrevende dueller den den første timen. Og som vi har erfart mot god motstand tidligere, så sliter vi som lag når disse sentrale spillerne begynner å merke ansvaret vi er avhengig av de tar så lenge kreftene holder. Da klarer vi ikke lenger å være nøyaktige med ball - noe som gjør at vi får en del unødvendige balltap, og blir spilt stadig lavere av løpsvillige og gode Raufossjenter.

Det resulterer i at sjansene Raufoss får bare blir større og større, og vi må være så ærlige å si at dårlige avslutninger, samt en god apekatt i mål fra Kvam (Julie) gjør at vi beholder ledelsen når en time av kampen er spilt. Men med slitne spillere så kommer det ofte feil – og det gjør det også for oss i løpet av en to minutters periode halvveis ut i andre omgang. Først en klarering som går direkte til en Raufoss-spiller som får skyte upresset fra 18 meter og direkte i mål. Så evner vi ikke å falle av og holde følge med løpet til Raufoss-spissen som kommer alene med Julie – og på under to minutter så er altså vår ledelse snudd fra 1-0 til 1-2. Bittert så klart, men ikke noe å si ut i fra spill og sjanser fra 30 til 60 minutter i kampen.

Etter dette blir kampen en stillingskrig, der våre mest sentrale spillere som sagt har løpt seg tomme og Raufossjentene ser ut til å være fornøyde med resultatet og risikerer mindre offensivt. Kampen ebber derfor ut 1-2, og tap for våre strålende jenter.

Som nevnt innledningsvis så evnet vi ikke å komme opp på vårt øverste nivå i denne kampen, og var langt fra det nivået vi viste på vårt beste før høstferien. Selvfølgelig har dette noe med motstand å gjøre, samtidig som vi ser at for mange i dag ikke har den råskapen, oversikten og tempoet i spillet sitt som vi er avhengig av. Noe av årsaken tror jeg er at det er for lenge siden vi har spilt kamp på dette nivået, og så har vi jo et meget ungt lag i dag, særlig hensyntatt at det var en kamp som sannsynligvis var avgjørende for hvem som blir Kretsmester på øverste nivået for Jentefotball i IØFK.

Så er det ikke slik at vi gjør oss bort, og 1-2 tap mot et heltent og sultent Raufosslag som sannsynligvis blir Kretsmester i 2017 er noe vi som den lille klubben vi er lever fint med. Og det var også mye bra i perioder, spesielt den første halvtimen. Best mener undertegnede at allerede nevnte trio på midtbanen med Regine, Hanne og Ingrid var. De løper ustanselig i 2x40 minutter, både i banens bredde og lengde – og gir alt i samtlige dueller. Og så lenge kreftene holder, så bestemmer og styrer de kampen og er vår skapende kraft offensivt. Våre stoppere Sara og med Malene gjør også en meget god kamp, der de rydder opp i stor stil defensivt og er gode med ball offensivt. Bakerst kan ikke keeper Julie lastes for noen av målene, og i tillegg så gjør Julie mange gode redninger – samtidig som hun er god med ball i beina når det trengs. Så nok en god kamp av Kvamværen, som har vært en åpenbaring mellom stengene i høst.

Nå er med all sannsynlighet toget gått med tanke på å ta KM tittelen, men vi har allikevel igjen to meget morsomme kamper med nabooppgjøret mot Otta 24. oktober og så årets siste hjemmekamp mot Ottestad med sine landslagsspillere 27.oktober. Så vi har fortsatt mye å glede oss til de siste ukene av sesongen, og det er stor forskjell på å bli blant de tre beste kontra å havne på nederste halvdel..!

 

Startoppstilling:

Julie Bergum

Marie Slåen – Malene L Killi – Sara K Falkenhaug – Elise Teige

Ingrid Tungen – Regine S Eide (Kap) – Hanne S Torgersen

Julie Berge – Sofie S Sanden – Oda Brende

 

Innbyttere (alle benyttet):

Oline Aspeslåen
Silje Brende
Kristine Skurdal