Kamp

Fron Fotball - Vardal

Tid: 

25/09/2016 - 12:00
Ferdig

Klasse: 

G14

Type: 

1.div

Bane/Sted: 

Kåja Idrettspark

Lagleder: 

Jonny Tungen

Resultat: 

5-3

Målscorere: 

Magnus Mikkelsen 4 og John Eide.

Strålende seier mot Vardal

Våre gutter (og jenter) strålte om kapp med sola, da vi tok imot Vardal til kamp i Kåja søndag formiddag. Med periodevis glimrende angrepsspill var det aldri i tvil om hvor seieren skulle ende, og sjøl med to kjappe baklengs på overtid så ble det seier det en sterk 5-3 seier mot det som de fleste mener er avdelingens beste lag.

Før kamp gikk mye av garderobepraten på hvordan vi skulle sette spill med større nøyaktighet lavt i banen, for slik å skape rom og overtallssituasjoner høyere i banen – og på den måten få større tyngde i angrepet inkludert blant annet å i større grad variere mellom bruk av bakrom, mellomrom og kanter i gjennombruddsfasen. Vi stokket også litt om i laget for å gjøre plass til Tobias i midtbaneleddet, med håp om at han med sin intensitet skulle bli en god ballvinner sentralt, og fra en indreløperposisjon true bakre firer hos motstander med sin store fart - både med og uten ball.

Og spillerne responderte på våre arbeidsoppgaver på en særdeles bra måte, og fra første spark på ballen så var det aldri tvil om hvem som var det beste laget. Allerede i første minutt fikk vi et forvarsel om Tobias effekten da han kom på et djupt løp inn i boks, hvorpå han elegant ble spilt fri og alene med keeper av Magnus – men en god keeper i Vardalmålet hindret en tidlig ledelse. Men slik fortsatt det, der vi varierte mellom raske overganger og etablerte angrep som ble satt i gang helt bakfra hos David.

Mens Vardalguttene sleit med å henge med, så skapte vi sjanse på sjanse – og det var meget fortjent da Magnus gir oss ledelsen 1-0 halvveis ut i omgangen etter at han blir spilt fri alene med keeper med en langpasning fra Iver. 2-0 får vi på det mest vidunderlige vis, da Magnus viser frem skuddfoten og setter ballen i krysset på direkte frispark fra 20 meter. Tross mange store sjanser resten av omgangen så har vi marginene imot oss, og omgangen ebber derfor ut med en «bare», men særdeles fortjent, 2-0 ledelse.

I pausen fokuserer vi på at vi må fortsette å jobbe med høy intensitet i beina, ha ro og oversikt i hode – og fortsette å tørre, tørre å spille ball. Vi forventer at Vardal vil forsøke å få et tidlig reduseringsmål, og tråkke til fra start av i andre omgang. Og dessverre så skjer nettopp det.

Tidlig i andre omgang får de et gunstig brudd på egen banehalvdel, og sender i vei en lang pasning i bakrom som en hurtig Vardalspiss scorer på. Etter dette stresser vi mer enn vi må i hodet, og i stedet for å fortsette å spille ball til en hvit medspiller så blir vi litt uryddige og har mest lyst til å slå ballen høyt i banen på måfå – der vi håper litt på det beste. Resultatet er at vi gir fra oss ballen nesten hver gang umiddelbart når vi vinner den, og klarer ikke å etablere eget spill.

Men så får vi satt et praktangrep på vår høyre side, der vi bruker presisjon og stor fart i mellomrom med gjennombrudd på kant – som ender i en god avslutning fra Tobias etter innlegg fra Laurits. Avslutningen til Tobias hadde fortjent en bedre skjebne, men keeper redder – men blir også tvunget til å slå ut i eget femmeterfelt – hvor Magnus er påpasselig frempå og får en «tap’in» scoring. Etter dette får vi igjen ro i spillet, og leverer noen angrep helt etter læreboka.

Først nok et praktangrep på vår høyre side, hvor en særdeles aktivt Laurits for dagen, gjør en ny god jobb og vinner en corner for oss. Og på påfølgende corner så er tvillingbror John råest i duellspillet og header hardt inn 4-1 ledelse til oss. 5-1 kommer nesten på tilsvarende angrep, på vår høyre side atter en gang. Men denne gangen får ikke motstander ryddet til corner først, slik at vi får slått ett innlegg fra 17-18 meter helt nede ved dørlinja, ett innlegg som Magnus header i mål og scorer dermed sitt fjerde for dagen – og vårt femte.

Helt mot slutten kontrer Vardal inn først en redusering, og så en til – slik at sluttresultatet blir 3-5. Det siste for øvrig etter horribel dømming. Først blir Magnus regelrett klipt ned på motstanders sekstenmeterstrek (soleklart frispark eller straffe), så kommer en langpasning på en Vardalspiller som står 5-6 meter i offside i det ballen blir slått – men dommeren lar altså begge situasjoner gå – forstå det den som kan.

Men uansett så ble det en meget komfortabel og fortjent seier – og kort fortalt så responderte spillerne meget bra på det vi var enige om før kampen, og i perioder spilte vi virkelig bra fotball. Laurits på vår høyre side var meget aktiv kampen i gjennom, og sammen med Tobias i sin høyre indreløperrolle var de meget gode og skapte flust av sjanser. Og med løpsviljen og løpskapasiteten som disse to guttene viste denne kampen, der vi stadig vekk truer bakre firer hos motstander med løp uten ball, løp med ball, truer rom mellom back og stopper, kommer rundt på kant osv – da er det ikke enkelt å forsvare seg.

Ellers er jo Magnus helt avgjørende for kamputfallet med sine fire scoringer, og oppofrende i sin spillestil som vanlig. John hadde en strålende kamp som stopper, der han var besluttsom i spillestilen som førsteforsvarer, samt ryddig og konstruktiv med ball – god til å spille igjennom første pressledd hos motstander. Sjur er lett å overse, da vi er vant med at han gjør en kolossal jobb for laget og er grundig i sitt arbeid så fort han er på en fotballbane. Men igjen må jeg påpeke hvor viktig og god jobb han gjør for laget både offensivt og defensivt, og noe jeg er sikker på at lagkameratene rundt han vil underskrive på.

Tilslutt må Eirik Ringen (født 2004) nevnes, da han gjør en formidabel jobb i vår venstre indreløper rolle, og viser at han har tatt store steg i sommer. Komplementerer Sjur og Tobias i vår midtbanetrio på en glimrende måte med god basisteknikk, gode valg og prov på meget god avslutningsteknikk – tross sin unge alder.

Alt i alt en meget severdig forestilling der samtlige Fronspillere på banen gjorde jobben sin!

 

Startoppstilling:

David Stormo

Kristine Skurdal – John Eide – Iver Stubbrud - Alphonse Kissamba

Tobias Opsahl – Sjur Sætre – Eirik Ringen

Laurits Eide – Magnus Mikkelsen (Kap) – Sofie S Killi


Innbyttere (alle benyttet):

Pål Nyhus

Christin Haugen