Artikkel

Jentene til A-sluttspill igjen!

Jentene varmer opp til kamp mot HamKam G14 (foto: Gunn K Lien)

 

Med de innledende kamper ferdigspilt på Hamar under årets Talentcup har jentene igjen spilt seg frem til A-sluttspill og kvartfinale søndag. Turneringen fikk en liten vri for våre jenter, da trønderlaget Verdal trakk seg fra turneringen rett før start, og erstatningslag på kort varsel ble HamKam G14. Dette guttelaget kunne ikke gå videre til resten av turneringen, men kampene ble tellende på tabellen.

Dagen startet med en sterk førstekamp lørdag morgen mot Sandefjord. Vestfoldlaget fremstod som et solid lag der de beste spillerne fra alle klubbene i Sandefjord og omegn var samlet. Våre jenter er klart førende i to omganger og har fem store målsjanser. Et lite under at Fron ikke får vinnermålet og starter dagen med tre poeng. Så jentene var ikke helt fornøyde med resultatet – men prestasjonen var mer enn godkjent.

Andre kamp ble altså mot et HamKam G14 lag, med mange tekniske og gode spillere. Jentene gjør i denne kampen sin klart beste kamp for dagen, og holder faktisk følge med guttene i lange perioder – men igjen så sliter laget med uttelling og den forløsende scoringen uteblir. HamKam guttene derimot får et tidlig og et sent mål, slik at det blir 0-2 tap. Selvfølgelig ønsker man å vinne alle fotballkamper, men det jentene gjør i denne kampen er noe av det bedre vi har sett i går. Meget god prestasjon.

Tredje og siste kamp mot Skedsmo ble derfor helt avgjørende for om Fron skulle fortsette turneringen i A- eller B-sluttspillet. Til forskjell fra kampen mot guttene så er førsteomgang kanskje noe av det svakeste jentene har gjort i år. Intensitet i spill, både med og uten ball, er nær sagt fraværende og mange ser litt ferdigspilt ut for dagen.  Allikevel evner ikke motstander å skape de store sjansene, og Fronsjentene får faktisk den største sjansen i første omgang med et stolpeskudd. I andre omgang hever jentene intensitet og trøkk i spillet betraktelig, samtidig som det virker som at Skedsmo ikke har mer å komme med. Kampbildet endres totalt, og jentene skaper fire store sjanser – men igjen – det avgjørende vinnermålet vil seg ikke - kampen ender derfor 0-0.

Det har derfor vært en målfattig lørdag for jentene, men bortsett fra første omgang mot Skedsmo så har prestasjonene av en nær sagt 50% ny spillertropp vært langt over forventningene mot god motstand. Og resultatene har vært nok til å sende jentene videre til A-sluttspill i dødens gruppe, som gruppetoer. Det betyr at jentene møter Eiger FK fra Egersund på Sørlandet i kvartfinale på Vang Kunstgress søndag kl 1100.